3. marec 2020

16:00 – 19:00

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Večna pot 113, 1000 Ljubljana

Brezplačna prijava

na portalu Eventbrite

Pica

priskrbela Ljubljanski univerzitetni inkubator in Garaža FRI

O dogodku

Na dogodku bomo v sproščenem vzdušju spoznali, kako v Sloveniji razviti uspešne tehnološke produkte. Od ideje do Garaže FRI, Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, sestavljanja ekipe, do prvih strank, investicij, širjenja na zunanje trge in še naprej.

Izbrane tematike

  • Kako razviti svoj prvi projekt - za zakulisjem platforme Planet Lia (Lia Game)
  • Zgodba ekipe za uspešnim podjetjem Influee, ki je še v 2018 razvijala svoj produkt v Garaži FRI
  • Vloga Garaže FRI in Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja skozi realne primere
  • Zgodbi dveh uspešnih tehnoloških podjetnikov Jona Butterfielda in Gregorja Rebolja ter njun pogled na priložnosti slovenskih študentov v tehnološkem podjetništvu
  • Vloga investitorjev in okolja pri razvoju študentskega projekta v uspešno podjetje
  • Kakšna je v Sloveniji celotna pot, po kateri lahko študent pripelje svoj produkt od ideje do uspešnega podjetja

GOVORCI

Govorci po vrstnem redu predstavitev.

Aljaž Švigelj

Planet Lia, Co-founder

Platforma z začetki v Garaži FRI in LUI-ju

Urban Cvek

Influee, Co-founder and CEO

Uspešno podjetje z začetki v Garaži FRI in LUI-ju

Jon Butterfield

Serijski podjetnik in investitor

Mentor projekta Planet Lia

Gregor Rebolj

Serijski podjetnik in investitor

Investiral v Influee v 2019

PROGRAM

Zakulisje projekta Planet Lia (Lia Game), organizacije turnirjev in iskanje poslovnega modela. Vse od ideje, sestavljanja ekipe, začetniških napak, pa do iskanja prvih uporabnikov in validacije trga ter končne odločitve upokojitve produkta. Kaj se je ekipa uspela naučiti? Kakšno vlogo na prvi podjetniški poti igrajo Garaža FRI, Ljubljanski univerzitetni inkubator in mentorstvo. Kako do njih?

Od prvih neuspelih podjetniških poskusov v Garaži FRI do ideje Influee, ki influencerjem in podjetjem omogoča učinkovito sodelovanje. S pomočjo izkušenj, nabranih v preteklosti, so se Urban in ekipa v dveh letih prebili od Garaže FRI in Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja vse do prvega zaslužka, investicij in širjenja na tuje trge. Urban je bil še v letu 2018 študent Fakultete za računalništvo in informatiko, sedaj pa je že globoko na svoji podjetniški poti.

Jon je začel s svojimi podjetniškimi podvigi že zelo zgodaj in je na svoji poti doživel veliko stvari. Soustanovil je podjetja, jih zrasel, prodal in tudi zaprl. Dve izmed uspešnih sta GetSocial in W23 Labs. Ekipi Planet Lia je nudil pomembno mentorstvo in jim pomagal pri iskanju mesta na trgu za njihov produkt. Kako kot nekdo, ki je razvijal produkte v Evropi in Ameriki, gleda na priložnosti tehnološkega podjetništva v Sloveniji?

Gregor je ustanovil in zrasel tehnološko podjetje od 5 do 100 zaposlenih, ga prodal strateškemu partnerju in začel notranji inovacijski laboratorij znotraj podjetja Sportradar. Poleg razvijanja svojih podjetniških podvigov deluje tudi kot aktiven investitor, ki je v zadnjem času med drugim investiral v podjetje Influee. Kakšen je njegov pogled kot tehnolog in investitor na priložnosti mladih v tehnološkem podjetništvu v Sloveniji?

Pogosta vprašanja

V kolikor ne najdeš odgovora spodaj, nam piši na info@planetlia.com

Zakaj tak dogodek?
Kot študenti, dijaki in mladi nasploh imamo pogosto zanimive ideje in stranske projekte, ki nas veselijo in imajo potencial. S pravim pristopom nam ti lahko prinesejo nekaj dodatnega denarja ali pa postanejo celo naš glavni vir dohodka. Žal tekom formalne izobrazbe le redko slišimo o tem, kako do tega priti. Naš cilj je na podlagi resničnih primerov predstaviti to nekoliko drugačno pot, ki je polna dogodivščin in izzivov.
Spoznal/a boš, kakšni koraki so potrebni, da v Sloveniji nekdo brez izkušenj postane uspešen tehnološki podjetnik. Slišal/a boš nekaj resničnih uspešnih primerov in izvedel/a kdo so osebe ter entitete, ki ti bodo na tej poti z veseljem priskočile na pomoč.
Seveda, dogodek je primeren za vsakogar, ki ga vsaj malo zanimajo tehnologija, startupi in podjetništvo. Pridi in zagotovo boš izvedel/a veliko zanimivih stvari, ki ti v prihodnosti lahko pridejo prav! Lahko pa vprašamo tudi drugače: imaš rad/a pico? :)
Seveda! Vsaka stvar se najprej začne z radovednostjo. Pridi in ne bo ti žal!
Sem slišal, da bodo na koncu pice? :)
Hitro se prijavi na dogodek, da vemo koliko bo lačnih ust!
Pošlji kratek email na info@planetlia.com. Dodali te bomo na našo email listo, kjer boš lažje izvedel o prihodnjih dogodkih.
Prijaviš se lahko preko dogodka na portalu Eventbrite. Prijava je brezplačna, gumb za prijavo pa lahko najdeš na začetku te strani.
Sledi nam na Facebook spletni strani dogodka, kjer bomo objavili ostale novice, sprotne podrobnosti in morebitne spremembe. Do Facebook dogodka lahko dostopaš s klikom na Facebook gumb na dnu te spletne strani.

Organizatorji